1. La plataforma MERLOT en recull algunes de les més importants arreu del mon. Veuràs que està classificat per temes i subtemes, i també per tipus de recursos (hi ha simulacions i tota mena de recursos multimèdia per tota mena d'assignatures). Per mi, és el web referent internacionalment:
http://www.merlot.org/merlot/index.htm <http://www.merlot.org/merlot/index.htm>
Però també n'hi ha moltes altres webs interessants. Et poso alguns exemples:
9. OKOK -Abans d'acabar, de simulacions estrictament educatives, un dels qui millor les fa són la gent de Colorado (PHET). La interficie és molt userfriendly perquè són molt "simpàtiques". Ara bé, també són conegudes perquè poden fomentar concepcions alternatives i de vegades la connexió entre representacions microscòpiques i macroscòpiques no està ben feta.
Et baixes (download) (format .jar) l'applet i després el fas anar al teu ordinador amb java
http://phet.colorado.edu/ <http://phet.colorado.edu/>
2. FiPS (Fachbereich Physik Universität Kaiserslautem): 277 recursos. (Alemanya). Trobaràs Applets, Vídeos, VRML, IBE, realexperiment, HTML, però van amb contrasenya.
http://fernstudium-physik.de/medienserver/html/index.html <http://fernstudium-physik.de/medienserver/html/index.html>
3. Leonardo: Interactive Virtual Science Museum. Es un index amb 210 recursos, on trobaràs Applets (95%), animació (gif o flash), image gallery, demonstrations, etc.
http://www.ba.infn.it/~zito/museo/leonardoen.html <http://www.ba.infn.it/~zito/museo/leonardoen.html>
4. Physlets Resource Page: Són la gent que s'han dedicat a fer les EJS (Easy Java Simulation), especiament en Wolfang Christian i el Paco Esquembre, un murcià molt catxondo que vaig conèixer aquest estiu. Tenen un llibre que explica molt bé com fer simulacions, i aquest llibre està al CRECIM. El web és:
http://webphysics.davidson.edu/applets/applets.html <http://webphysics.davidson.edu/applets/applets.html>
5. L'Inspire es un dels no se quantes desenes de projectes europeus que s'han dedicat a compilar i evaluar projectes. Té una interfície semblant a Wikipedia, i està en Català perquè hi està ficada una noia Alacantina que treballa a Bruseles per Schoolnet. Ara bé, hi ha poques simulacions i són bastant pobres, ja que la majoria són animacions Flash per David M. Harrison (Toronto) sobre temes variats. http://ca.inspire.eun.org/index.php/Objectes_d%27aprenentatge#F.C3.ADsica <http://ca.inspire.eun.org/index.php/Objectes_d%27aprenentatge#F.C3.ADsica>
6.
OKOK- El Walter Fendt és un senyor alemany que porta segles fent simulacions. Són molt fàcils de reconèixer perquè el disseny és molt dels anys 90, utilitza colors molt vistosos i formes molt simples. És de les més utilitzades a tot arreu.
http://www.walter-fendt.de/ph14e/ <http://www.walter-fendt.de/ph14e/>
7. Software 4-Skint és una base de dades que han fet els del IOP. De fet, és una mica el de sempre, recull de simulacions que han fet altres. El que passa és que per accedir a aquesta base de dades cal ser membre d'una xarxa social que es diu Talkphysics: http://www.talkphysics.org <http://www.talkphysics.org> . Ara bé, allà tenen exemples molt guapos, com ara el programa aquell que et vaig ensenyar per construir ponts i veure si es queien.
8. En Pol Falstad també ha fet moltes simulacions Java i algunes són molt conegudes. De totes maneres són més científiques que no pas educatives, ja que representen fenòmens bastant complexos. De totes maneres, algunes estan molt bé:
http://www.falstad.com/ <http://www.falstad.com/>
10. Per acabar, et passo el web del Angel Franco, un professor del País Basc que, ara per ara, té els millors curs de Física universitaris que existeixen. Té un munt de simulacions integrades en els seus apunts. El que passa és que tot i ser educatives, la majoria són per universitaris:
http://www.sc.ehu.es/sbweb/fisica/default.htm <http://www.sc.ehu.es/sbweb/fisica/default.htm>